понеделник, 16 август 2021 г.

Килим в необитаем дом разплита мистерията с последните минути на брокерката Теодора Бахлова

  

Снимка от първия жилищен етаж на Г-образния блок, намиращ се при кръстовището на бул. „Булаир” и ул. „Константин Фотинов” в Бургас, може да разплете мистерията с последните минути на брокерката Теодора Бахлова, пише "Флагман".

На балкона се вижда прострян стар килим. Източник на медията смята, че именно в необитаемото жилище с този балкон, са изтекли последните минути от живота на брокерката Теодора Бахлова. Тя е в неизвестност от 29 октомври миналата година привечер.

В фициалния бюлетин на МРВ, в който са обявени за издирване изчезнали лица като дата, на която е била забелязана за последно Бахлова, е посочена 28 октомври, в района на бул. „Булаир”№8.

Припомняме, че на 6-ти август насам бе арестуван и вечеобвинен в отвличане, убийство и укриване на трупа на Юмер Мехмед – известният бургаски бизнесмен Станимир Рагевски.

А датата 29.10.2020 г. може всъщност да е последната, на която е била видяна брокерката.

Тя бе сочена като дата на изчезването, така както бе в самото начало на разплитането на историята с Бахлова, за която има достатъчно данни, че са били не само бизнес партньори, но и близки приятели с Рагевски, както и че той е човекът, с когото е била в дома си за последно – на ул. „Оборище”№38, в ранния следобед.
 
Позоваването на тази дата е въз основа на свидетелско показание на нейна приятелка, подкрепено със съобщение в месинджър – за евентуална среща с дата 29 октомври следобед.


 Проверка снощи установи, че апартаментът, намиращ се на ул. „Константин Фотинов” №1 е необитаем от много дълго време и е собственост на съпругата на Рагевски – Елена.

Дали в този апартамент биха могли да се намерят следи от Бахлова, може да каже само екипът от криминалисти на ОДМВР-Бургас, ако разгледа обстойно състоянието му, така както бе огледан  таванът в блок 62 в жк. „Зорница”, в който въпреки старателното почистване, продължаваше да има кръв в банята от Юмер.

Защо до този момент имотът на сем. Рагевски на ул. „Константин Фотинов” №1 не е бил обект, свързан с мистерията "Бахлова"? Информацията на медията е, че досъдебно производство не е образувано тогава, тъй като в Първо РУ са смятали Бахлова за заминала нанякъде инкогнито. Заради това те са я издирвали, а не са се ориентирали към покушение.

Учудващо бе за нашия разследващ екип е защо в приятния есенен следобед Бахлова не е стигнала пеш от дома си на ул. „Оборище” №38 до ул. „К. Фотинов” №1. Разстоянието се взема пеш за не повече от 10 минути напряко. Когато тя напуска таксито при кръстовището, се оказва с голяма пътна чанта, а не само с дамски аксесоар.

Това е документирано от камерата на сградата на КТ „Подкрепа” откъм бул. „Булаир”. Зад сграда Бахлова буквално се „изпарява”, а това е подстъпът към входовете на Г-образния блок. 

Източникът смята, че мистериозният килим е изпран на 10 август, това е ден след ареста на Рагевски. Снощи, около 20 часа килимът продължава да виси на балкона, припичан на силното западно слънце.
От далече се вижда, че апартаментът на този адрес е неподдържан, килимът е заснет на същото място около 20 часа вчера вечерта

Българите избраха от криза да скочат в супер криза

Новините от днес и със задна дата