понеделник, 2 август 2021 г.

Внуците на Ваня Костова и Стефан Диомов разплакаха Бургас с това изпълнение на сцената ВИДЕО

 

Дуетното изпълнение на внуците на Ваня Костова и Стефан Диомов – Ванеса и Божидар разтърси Летния театър. Снощи на сцената бе изнесен рецитал в памет на голямата изпълнителка Ваня Костова, която ни напусна внезапно през май, пише "Флагман".


Черешката на незабравимия концерт бе изпълнението на двете талантливи деца. 

Под акомпанирането на Разградската филхармония и диригент Левон Манукян те развълнуваха публиката с любима песен от репертоара на фамилия „Тоника“ – „Тази нощ“.

И Ванеса, и Божидар са на по 9 години и вече имат своя дебют на сцена. Те показаха, че са отлични изпълнители и биха могли да сформират невероятен дует.

Вижте изпълнението им в края на статията!

Теменуга Захариева, журналист, писател, PR на Държавната опера в Бургас написа във фейсбук: 

"Какво да кажа... На няколко пъти се насълзих. А постоянно душата ми бе с хастара навън. Сигурна съм - и на повечето присъствали в Летния театър тази вечер (в неделя, б.а.).  Душевед е Диомов. Майстор на фините вибрации, които са свързващите нишки между същностите на хората. Властелин на всички тоналности, в които душата пее. Епоха. 

Благодарна съм, че познавам тази изключителна личност в съвременното ни културно пространство. И че мога да го нарека свой приятел. И да, горда се чувствах тази вечер, че всичко това се случва в моя град, в незаменимия Бургас, в любимия Летен театър.

Всички изпълнители на сцената - преливащи от талант и обич към това, което творят и даряват на публиката, бяха като че ли педя над земята. "Тоника", "Тоника СВ", "Петте сезона", "Фортисимо" с диригент Милена Добрева, Тони Димитрова, Боян Михайлов, Стефка Емилова, Георги Милтиядов, Дани Огнянов, внуците на Ваня Костова и Диомов - Ванеса и Божидар, вокална формация "Би Ем", децата от Вокална група "Изгревчета" и, разбира се, оркестрантите от Разградската филхармония под диригентската палка на маестро Левон Манукян - съзвездие от таланти бяха на сцената тази вечер, която ще се помни.

Със сигурност аплодисментите, отправени от присъстващите, станали на крака в памет на Ваня Костова, пяла с космичния си глас безброй пъти на същата сцена, достигнаха до нея - в измеренията, където няма разграничителна линия за посланията на изкуството.

Диомов представи втората част на книгата си "Белите и черни клавиши на моя живот" /издателство "Знаци" 2021 г./ - както той умее - грабващо, красиво, като вещ сладкодумен разказвач - сякаш на вълшебни приказки, реликви за всеки човек, или чудни легенди.

А самата концертна вечер, изпълнила с най‐най‐най‐хубавите и обичани песни над два часа, преминали през сетивата като миг, бе със знака на най‐високо качество, което е запазена марка за Диомов - като сценарий, изпълнение, техническо обезпечаване, визуални ефекти, постигнат емоционален мост с публиката. И да, този концерт може да се изпълни с такъв енергиен заряд само в Бургас.

Звуча като местна шовинистка? И какво от това? Беше много, много хубаво! Благодаря, маестро Диомов".

Новините от днес и със задна дата