понеделник, 30 август 2021 г.

27 ученици са с COVID-19 след летен лагер в Слънчев бряг

  

27 ученици от Русе са с положителен резултат за корона вирус след завръщането си от летен лагер в Слънчев бряг. Нито едно от децата не е настанено в болница за лечение, а в момента тече епидемиологично изследване за установяване на още заразени и контактни лица, съобщи БНР.

На ученическа организирана ваканция в Слънчев бряг са били 283 ученици от русенски гимназии. 200 от тях от училището за европейски езици и 83 от Дойче шуле.

При завръщането си у дома някои са имали оплаквания от неразположение и леко повишена температура. При 27 от учениците е доказана коронавирусна инфекция и в момента тече епидемиологично проучване.

Макар че от Регионалната здравна инспекция са се свързали с всички родители, те не са оказали съдействие на здравните власти, коментира директорът на РЗИ-Русе д-р Искра Генева.

Според нея причина за това поведение от страна на родителите е нежеланието им да бъдат карантинирани като контактни лица за 10 дни, ако децата им са вирусоносители.

Нито един от гимназистите не се нуждае от болнично лечение засега, а всички проби, взети в Русе през последния месец, са от вариант Делта на корона вируса.

Новините от днес и със задна дата