петък, 9 юли 2021 г.

Журналист от Le Monde с шокиращи разкрития за здравето на Слави Трифонов!

 

Лидерът на "Има такъв народ" (ИТН) Слави Трифонов е дал интервю за френския вестник Le Monde ("Монд"), в което е говорил за плановете си, ако вземе властта. Той е обещал в случай на победа една от първите му задачи да е да се освободи от главния прокурор на България Иван Гешев.
"Той е недорасъл за поста", заявил Трифонов пред специалния пратеник на левия френски вестник Жан-Батист Шастан.

В материала лидерът на ИТН е наречен "политикът, който преобърнал българската политика" и е разказано, че е на 54 години и хората го знаят просто като "Слави", пише tribune.bg.

Le Monde e един от най-левичарските вестници във Франция. В годините медията нееднократно е била обект на критики, че прокарва руска пропаганда в страната.

От изданието уточняват, че разговорът с Трифонов е воден на 21 юни в офиса на продуцентската му компания в София. Статията, публикувана вчера, е озаглавена "Слави, певецът, който обръща нагоре с краката българската политика". Но в нея няма актуални снимки от разговора, защото Трифонов е отказал да бъде сниман.


Според автора той "трудно седи на дивана в обширния си кабинет, а на стената са подпрени патерици", като обяснението му е, че "Имах счупване, от което трудно се възстановявам". Шастан допълва още, че домакинът му е бил със "сиво-синкава кожа", както и че в София упорито се носят слухове за здравословното му състояние, особено след като отдавна не се е появявал публично в столицата.

Трифонов води предизборна кампания с редки появи на телевизионния си канал или с кратки текстове във "Фейсбук", като избягва всякакви дебати и интервюта за българските медии, обяснява "Монд" на читателите си.

"Бил съм всеки ден по телевизията през последните 25 години. И ако българските медии бяха свободни, щях да разговарям с тях, а не с вас", казва той на френския репортер.

Той призовава твърдо да се отговори на турския президент Реджеп Тайип Ердоган и на ексцесиите на Виктор Орбан срещу ЛГБТИ.

Трифонов твърди, че неговите примери в политиката са Маргарет Тачър, Роналд Рейгън и Еманюел Макрон. Вероятно така се опитва да лобира френският президент да приеме "Има такъв народ" в групата на либералите "Обнови Европа" в Европейския парламент.

Новините от днес и със задна дата