понеделник, 19 юли 2021 г.

Почина 8-годишно дете, блъснато от полицейска кола на пешеходна пътека

  

                                     Снимка: bTV

Служител на МВР със служебен автомобил блъсна осемгодишно момиченце на пешеходна пътека на главната улица в пазарджишкото село Братаница. Инцидентът е станал около 11.40 ч. днес.

На място са изпратени екипи на РУ-Пазарджик, ОДМВР-Пазарджик и линейка на "Спешна помощ". Малко по-късно детето е починало в болница, съобщи говорителят на ОД на МВР Мирослав Стоянов.

На място се извършват процесуално-следствени действия.

"Колегата е шофирал служебен автомобил, но не е патрулка. На този етап няма яснота относно механизма на възникване на катастрофата", каза още Мирослав Стоянов пред "Знаме". И поясни, че за това ще се произнесе автотехническата експертиза, която ще бъде назначена в досъдебното производство. От името на областната дирекция и на МВР Стоянов изказа съболезнования на близките на починалото момиченце.

Според очевидци на инцидента автомобилът се е движел с несъобразена скорост. Шофьорът изпреварил други два автомобила, които спрели на пешеходната пътека, за да дадат път на две деца, предаде bTV.

При удара колата е излязла от пътното платно и се ударила в пътен знак. Пред полицаите шофьорът обяснил, че бърза за оперативка.

За случилото се е уведомена прокуратурата.

Новините от днес и със задна дата