събота, 10 юли 2021 г.

НАСА предупреди за катастрофални явления, които ще обезлюдят крайбрежните градове след 15 години

  

Още от средата на 2030 г., около 15 години по-късно, ще бъде невъзможно да се живее нормално в тези градове. Това ще бъде причинено не само от редовни наводнения, но и от значително повишаване на морското равнище. 

Подобни заключения бяха направени, като се вземат предвид астрономическите, както и океанските причини, които могат да повлияят на честотата и степента на наводненията.

Експерти проведоха проучване, което показа, че приливите и отливите ще зачестят поради повишаването на морското равнище. В течение на месец могат да възникнат няколко наводнения.

Тези показатели ще бъдат повлияни и от позицията, в която се намират Слънцето, Луната и Земята. В случай, че всички те се подредят по определен начин, гравитационното привличане ще провокира наводнения на всеки няколко дни, ако не и по-често.

Бил Нелсън отбеляза, че крайбрежните градове са най-застрашени. Ситуацията ще се влошава с всяка година, така че още отсега трябва да се предприемат някои мерки. Гравитационното привличане на нашия спътник, изменението на климата, повишаването на морското равнище и други фактори само влошават ситуацията.

Фил Томпсън добави, че твърде честите наводнения ще доведат до затваряне на много компании, хората ще останат без работа. Проблемът ще засегне и изхвърлянето на отпадъци. Поради факта, че ще бъде изключително трудно да се направи това, много местни жители могат да започнат да имат здравословни проблеми./БЛИЦ

Новините от днес и със задна дата