понеделник, 5 юли 2021 г.

10-километрови опашки на "Тракия" заради пожар и катастрофа между ТИР-ове

  

Пожар и катастрофа между два ТИР-а затрудни преминаването през обходния маршрут на АМ "Тракия" край Стара загора. Образували са се 10-километрови колони в посока Бургас и в посока София.

По информация на БНТ инцидентът между двата ТИР-а става около 11 часа днес, като по единия камион няма дори материални щети, а другият е с огъната предна врата и счупено предно стъкло. Няма пострадали.

Обходният маршрут на ремонта на "Тракия" е тесен, а край село Ракитница се събира движение и в двете посоки. В добавка има ограничение на скоростта и легнали полицаи.

Катастрофата доведе до километрични колони по обхода и към София, и към морето. След 14 часа движението се нормализира, но остава интензивно.

Междувременно в района отново пламна пожар. Това е втори случай в рамките на 5 дни край околовръстното шосе на Стара Загора до квартал "Кольо Ганчев".

Огънят е унищожил непожънат блок с пшеница на площ 46 декара и 11 декара овошки, преди да бъде загасен, съобщава кореспондент на "24 часа".

Сигналът за произшествието е подаден около 12:30 часа.

При пожара на 1 юли почти на същото място пламъците пак тръгнаха от житен блок, която подсказва, че запалванията може и да не се случайни.

Новините от днес и със задна дата