понеделник, 14 юни 2021 г.

Заповед на кмета въвежда ред при престоя на туристически автобуси

 Заповед на кмета въвежда ред при престоя на туристически автобуси

Както всяка година по това време, кметът Димитър Николов издаде заповед, която регламентира местата и времето за престой на туристическите автобуси през настоящия летен сезон в Бургас. Това се прави, за да не се получават улични задръствания и да не се нарушава графикът на градския транспорт.

Туристическите автобуси, влизащи в гр. Бургас с цел шопинг турове, посещение на музеи, галерии и други туристически пътувания, могат да престояват не повече от 15 мин. при пристигане – за слизане на пътниците, и 15 мин. при заминаване – за качване на пътниците, на обозначените за целта места:

- Бул. „Стефан Стамболов”, в джоба пред Бургаски свободен университет - 1 автобусно място;    

- Бул. „24-и Черноморски пехотен полк”, в района на експозиционен център „Флора“ (в двете посоки) – по 1 автобусно място;

- Ул. „Александър  Батенберг“, в посока хотел „Приморец“, след бариера на Пристанище Бургас - 1 автобусно място. 

Определените с настоящата заповед места за престой ще бъдат сигнализирани с пътни знаци и съответната маркировка, съгласно Закона за движение по пътищата.

След слизане на пътниците, автобусите се насочват за престой на охраняем общински паркинг зад ДКЦ ІІ (Трета поликлиника) с адрес: гр. Бургас, ул. „Ген. Гурко” №62.

Забранява се движението на автобуси, изпълняващи случайни превози, в BUS лентите, както и спирането и престоя на автобусни спирки по маршрутите на вътрешноградския транспорт.

Контрол по изпълнението на кметската заповед се възлага на директора на дирекция УКОРС при Община Бургас и на ОДМВР – Бургас.

Новините от днес и със задна дата