сряда, 2 юни 2021 г.

Миню Стайков се кандидатира за депутат от партия "Бригада"

  

                                          Снимка: БНТ

Крупният карнобатски предприемач е вписан в листата на малко известната партия "Бригада", за която са подадени документите в Районната избирателна комисия днес.

Миню Стайков бе освободен от следствения арест, където лежа две години и половина с решение на Апелативния наказателен съд и бе затворен вкъщи с електронна гривна за наблюдение. След поредица от лабораторни кръвни анализи бе установено, че има медикаментозен хепатит, това съобщи Анна Попова, адвокат на Стойков. Тя добави още, че съдът не е разрешил на Миню Стайков да изследва причината за отрова в кръвта му.

Освен него формацията "Бригада" е издигнала за депутат и 40-годишната Стела Стоянова.

За кандидатурата на Миню Стайков потвърди и шефът на РИК адвокат Михаил Хаджиянев.

"Днес получихме документите и до ден два ще се произнесем, след като направим проверка в ГРАО. Мисля, че няма проблем с регистрацията на Миню Стайков и ще бъде допуснат до участие в изборите, заяви пред "24 часа" Хаджиянев.

Въпреки тежките обвинения, Стайков е с чисто съдебно минало и не излежава присъда. Ако бъде допуснат до участие в изборите, бизнесменът ще се сдобие с имунитет за месец и половина от началото на предизборната кампания до оканчателното обявяване на резултатите.

Това обаче не отменя започналите срещу него съдебни производства, коментираха юристи.

Новините от днес и със задна дата