понеделник, 28 юни 2021 г.

Възобновиха редовните полети между Русия и България

 

Редовните полети между Русия и България се възобновяват от днес, съобщиха от Министерство на външните работи.

Започват да се изпълняват двупосочните полети от Москва до София, Варна и Бургас - четири пъти седмично, и от Екатеринбург и Ростов на Дон до Варна и Бургас, от Самара до Бургас и от Минерални води до Варна - с честота един път седмично по всеки маршрут.

Решението бе взето преди седмица на заседание на Оперативния щаб на руското правителство за предотвратяване на разпространението на коронавирусната инфекция в Руската федерация.

Възобновяват се и редовните полети на Русия с Белгия, Йордания, Ирландия, Италия, Кипър, Република Северна Македония, САЩ, както и с Турция.

Руските медии съобщават, че също от днес е увеличен броят на редовните полети до редица държави, а в разгара на летния туристически сезон България е една от най-желаните дестинации.

Интернет платформите за продажба на самолетни билети отчитат увеличено търсене на полети до България. Средната цена на еднопосочен билет в момента е около 400 евро, но участниците на пазара очакват поевтиняване в близките седмици. От днес започва и продажбата на туристически пакети, съобщиха от Асоциацията на туроператорите в Русия. Животът в България почти по нищо не напомня за пандемията, каза в ефира на радио "Комерсант" Юлия Лазовская, която работи като туристически гид в София:

"Абсолютно всичко е отворено: планинските клубове, дискотеките, търговските центрове и моловете. Казината бяха отворени последни. През последния месец има всякакви фестивали. Сякаш България наваксва пропуснатото. Не забелязвам увеличение на цените в хотелите".

Новините от днес и със задна дата