събота, 26 юни 2021 г.

Николай Дойнов се ожени

 

Водещият на Новините на NOVA Николай Дойнов се ожени. Той се врече във вечна вярност на своята дългогодишна половинка Петя.

Двамата си казаха "да" преди минути на изискана церемония, съобщават от Нова тв.

Николай Дойнов е едно от емблематичните лица на Новините на Нова тв и заедно с Ани Салич са най-опитната екранна новинарска двойка в българския телевизионен ефир.

Дойнов е в Нова тв от 1997 г., когато започва първо като репортер. Бил е лице на "Здравей, България", както и на сутрешното съботно-неделно шоу "У нас". На българските зрители е познат най-вече като титуляр на централната новинарска емисия на Новините, както и с репортажите си в областта на военната, историческа и авиационна тематика.

Печели доверието на зрителите с кореспонденциите си от горещи точки по света като Афганистан, Украйна и Сирия. По време на репортажите си от подобни размирни държави се случва дори да попада под въздушна бомбардировка.

Николай Дойнов не крие огромния си интерес към авиацията и самолетите - страст, която често намира отражение в неговата работа. Не случайно, той е един от малцината български журналисти, летели в продължение на цял авиационен час на боен изтребител.

Археологията е другата сфера, в която водещият на Новините съчетава личен и професионален интерес. Николай Дойнов е автор на много документални журналистически материали - сред тях са тези за обстановката в Ливан 20 години след гражданската война, за Афганистан и българските военни в базите Казахстан и Кабул, за гражданските конфликти в Украйна и Сирия и много други.

Новините от днес и със задна дата