четвъртък, 27 май 2021 г.

Изтъкнат български лекар, учен и изследовател ще бъде гост-лектор в Медицинския факултет в Бургас

 Изтъкнат български лекар, учен и изследовател ще бъде гост-лектор в Медицинския факултет в Бургас

Изтъкнатият български лекар и изследовател в областта на имунологията и отоимунологията проф. д-р Стефан Лолов ще изнесе академична лекция пред бъдещите бургаски медици на 28 май в Медицинския факултет на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

Лекцията е посветена на „Основни методи за изследване на слуха“ и ще се проведе от 11.00 часа в Аулата на Медицинския корпус.

Проф. дмн Стефан Лолов е виден учен-изследовател в областта на репродуктивната имунология и отоимунологията. Той е председател на Научния съвет при Институт по биология и имунология на размножаването „Акад. Кирил Братанов“ към Българската академия на науките, с призната специалност по имунология, оториноларингология и аудиология. Проф. Лолов е специализирал във Франция, Тайланд и Германия.

Автор е на 15 публикации в международни списания с импакт фактор, 16 публикации в международни списания без импакт фактор, 31 статии в български научни списания, 8 пълнотекстови статии от научни форуми, 19 участия в международни научни форуми и 26 в национални форуми, 5 научно-изследователски проекти  и 11 научно-популярни статии.

Проф. Лолов е единственият у нас специалист, който съчетава фундаментални научни търсения в областта на имунологията с решаването на клинични проблеми в отологията. Освен това, разработките на проф. Лолов имат също практически и приложни аспекти, свързани със създаването на експресен тест със съдебномедицинска стойност, внедрен за практическа употреба в Института по криминалистика към МВР.

Новините от днес и със задна дата