четвъртък, 27 май 2021 г.

От другата седмица стартира модернизация на осветлението по „Мария Луиза“ и „Булаир“

От другата седмица стартира модернизация на осветлението по „Мария Луиза“ и „Булаир“

Напредва изпълнението на проекта за модернизация на уличното осветление в Бургас. Обновлението вече се случи на бул. „Тракия“, бул. „Стефан Стамболов“ - от „Никола Петков“ до „Демокрация“, бул. „Янко Комитов“, ул. „Проф. Яким Якимов“, ул. „Лазар Маджаров“, бул. „Демокрация“ и бул. „Христо Ботев“.

Тази седмица приключва работата по бул. „Тодор Александров“ и бул. „Сан Стефано“ – от бул. „Демокрация“ до бул. „Стефан Стамболов“.

По график от следващата седмица ще започне обновлението по протежение на булевардите „Мария Луиза“ и „Булаир“, както и в участъка на „Сан Стефано“ от „Хр. Ботев“ до „Ст. Стамболов“.

Модернизацията на уличното осветление се случва след одобрен проект на Община Бургас, който получи финансиране по програмата за „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“. С реализирането му ще бъдат подменени общо 2623 осветителни тела. Проектът включва също така реновиране на табла за управление и стълбове по главните пътни артерии на Бургас.

С внедряването на мерките за енергийна ефективност градът ще плаща годишно с 200 000 лева по-малко за електричество, а лампите ще светят по-силно.

„Но най-важният ефект на по-доброто осветление е повишената безопасност на уличния трафик и сигурността на гражданите“, коментира кметът Димитър Николов.

Социални и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Новините от днес и със задна дата