сряда, 10 март 2021 г.

Трима от България изнасилиха брутално 11-годишна ученичка в Германия

  

Трима младежи от България са арестувани в немския град Гопинген, провинция Баден – Вюртемберг, за изнасилване на 11-годишно момиче, съобщават немски медии.

Инцидентът е станал на 4 март вечерта. Според полицията, тримата младежи на възраст между 18 и 19 години, уговорили момичето да отиде с тях в квартира, където са я изнасилили.

Според предварителното разследване двамата мъже са се запознали с 11-годишна ученичка на улицата, след което са я подмамили в апартамента. Става дума за български граждани - двамата на 18, а третият на 19 години.

След това тя успяла да избяга, спряла полицейски патрул и разказала какво се е случило.

"След инцидента момичето е успяло да избяга и да потърси помощ от случайно преминаващ полицейски патрул", се казва в изявление на прокуратурата, цитирано от bild.de.

Служителите се погрижили за детето и веднага започнали да търсят заподозрените. 

Те успели да арестуват двамата 18-годишни момчета в апартамента. 19-годишният е бил задържан малко по-късно близо до къщата. 

Миналия петък и тримата са били изправени пред съд, който постановил постоянен арест. Не се съобщават имената им, нито етническата принадлежност.


Медиите съобщават единствено, че са от България. Криминалистите продължават разследването, като дори са отворили телефонна линия за други евентуални жертви на насилниците. Припомняме, подобно зверско деяние не е първо в Германия, извършено от нашенци, и по-специално от представители на един етнос.

Тогава 13-годишно момиче бе изнасилено на връщане към дома си.

Новините от днес и със задна дата