неделя, 14 февруари 2021 г.

Хитов турски актьор се уплаши от COVID-19 и се отказа от ролята на Агях Карачай

Актьорът Фикрет Кушкан, който се превъплътява в образа на Агяx Карачай в сериала "Безмилостен град", категорично отказва да участва в последните три епизода от поредицата, като по този начин игнорира условията на договора.

Фикрет Кушкан не желае да продължи да се снима, защото не иска да застрашава здравето си с настъпилата тогава първа епидемиологичната вълна на COVID-19  в Турция.

Въпреки, че продуцентът му изпраща официално уведомление, в което му напомня за сключения предварителен договор помежду им, актьорът  общува с него само чрез адвоката си.

Усилията на Avşar Film да го задържи на снимачната площадка, също удрят на камък, тъй като в крайна сметка Фикрет Кушкан представя медицински свидетелства, че не се чувства добре. Актьорът прави и официално изявление, че животът му е по-важен от сериала.

"Поради трудния период на пандемията, който преживяхме във връзка с разпространението на COVID-19, поради хронични заболявания, които ме излагат на риск за цял живот, със съжаление ви съобщавам, че няма да мога да продължа да играя своя много обичан герой Агяx , когото играх 36 епизода /в турската версия всеки от тях е повече от 2 часа - б.а./ в проекта "Безмилостен град".

Имам бележка от лекар по тази тема и ясни препоръки на тези специалисти. Съгласете се, че такова решение нямаше да бъде взето, ако не трябваше да направя това. Имам един живот и семейство, което трябва да издържам и да остана жив, е моят приоритет.

Благодаря на нашата продуцентска компания Avşar Film и всички колеги за разбирането и подкрепата. Ще се видим в по-здрави дни. Здраве на всички приятели! ", написа Фикрет Кушкан. Тогава сценаристите на "Безмилостен град"  подготвят „резервния вариант“, в който Агях умира от инфаркт.

До тогава обаче на българския зрител му предстоят още вълнения с героя на Фикрет Кушкан - Агяx Карачай и всички около него.

Фикрет Кушкан, който има 4 по-големи сестри е роден през 1965 година в Истанбул. Баща му идва от Албания, а майка му от България. Когато е само на година, семейството му се премества в Истиня. Баща му се парализира, когато Фикрет е на 4 години, а на 13 го губи. Момчето напуска училище и работи като водопроводчик. По-късно зет му го взима в Токат, но 3 години по-късно Фикрет се връща в Истанбул, учи в гимназия и за да се издържа, работи като дърводелец. 

След като завършва гимназия, Кушкан основава фото агенция с приятели. Той обаче иска да стане актьор и учи в Държавната консерватория в Истанбул, след което и в Берлинския университет със стипендия.

Впоследствие Фикрет Кушкан се доказа като един от най-талантливите актьори в турското кино, като се появява в 38 филма, включително "Моят баща и синът ми", "Кажи, Истанбул", "Всичко за Мустафа"... в телевизионни сериали и много програми.

Фикрет Кушкан става победител в номинацията на турските филмови награди "Най-добър актьор" три пъти. 
В личен план актьорът има два брака. На 29 август 2005 -а. актьорът се жени за Бахар Керимоглу, 4 години по-късно двамата се развеждат, но имат син на име Гюн Кузгун (роден през 2008 г.).

По-късно Фикрет Кушкан се жени за значително по-младата от него учителка по музика Арсеви Йозкар в Марсилия, Франция на 17 ноември 2014 г. Двамата имат дете и сега живеят в Истанбул.

До ден днешен обаче актьорът има проблеми с първата си съпруга. Бахар Керимоглу твърди, че Фикрет Кушкан не изпълнява бащинските си задължения си към сина си. Тя не позволява на актьора да се приближава до детето, заявявайки, че той не му обръща дължимото внимание. 

Наскоро, както пишат турските медии, Бахар изпратила следното съобщение на Фикрет: " Всеки твой акт е нелеп и жалък. Поеми отговорностите към детето си като мъж, отърви се от собствения си егоизъм и комплекси. Фокусирай се върху щастието, мира и здравето на сина си. В противен случай едва ли ще виждаш детето си дори по празници."

И досега бившите съпрузи водят съдебни дела.

Днес, според слухове, Фикрет Кушкан вече е преодолял страха си от коронавируса и е подписал договор за участие в нов филм, снимките на който щели да започнат скоро. 

Идната седмица в "Безмилостен град" ще видим как Недим ще върне Джемре в имението, демонстрирайки как в "съпружеските" им отношения всичко е наред. Дори когато чичо му Агях отново иска да я изгони, Недим заявява: "Това имение е мое, чичо!". Всички са в шок от думите му, особено след като виждат как  Недим здраво държи ръката на Джерем. Шенизиз обаче ще използва хитро и тази ситуацията, в която се заражда напрежение между съпруга ѝ и Недим, опитвайки се да го задълбочи.

Новините от днес и със задна дата