събота, 20 февруари 2021 г.

Алкохолик и наркоман към съпругата си: Ще те удрям, докато не започнеш да плюеш кръв! После ще те заколя!

  

Мъж, употребяващ алкохол и наркотици, е тормозил с години съпругата си, пише „Марица“. Често отправял заплахи, неведнъж ѝ посягал, удрял дори и детето им. Сигнали до полицията са подавани многократно, а накрая се стига до защитено жилище и съдебна сага. 

Двойката сключила граждански брак пред септември 2012 година. Пет години преди да се венчаят, им се ражда дете. 

Влюбените се познавали дълго преди да се решат на важната стъпка. Около шест години живели на семейни начала. Първоначално живеели в  Сопот, а след това в чужбина. 

Връзката им никога не била спокойна – семейните скандали били чести, неведнъж съпроводени с чупене на покъщнина, с обиди, дори с физически посегателства над нея.

Свидетел на скандалите нерядко било и детето им, а на последиците от тях – съседи и приятели. През всичките тези години жената търпяла сприхавия му характер, защото се надявала, че доброто предстои и вярвала, че връзката им има бъдеще.

Знаела, че съпругът ѝ взима наркотици и има проблем с алкохола, като непрекъснато се самозаблуждавала, че той ще преодолее тези си зависимости и това ще доведе до промяна в поведението му.

Алкохоликът бил прекалено строг и спрямо сина им, като все твърдял, че добрите родители са лошите родители. Наказвал детето като го карал да стои с вдигнати ръце зад вратата, дърпал му ухото, замервал го с предмети.


През юни 2012 г. детето отишло на училище с лека рана на челото, получена от поредната „възпитателна мярка“ на баща му – замерване с книга заради несправяне с учебния материал. 

През 2016-а положението станало нетърпимо. Майката се отделила в самостоятелна стая в къщата им с цел да ограничи контактите със съпруга си – да избегне скандали и насилие. Мъжът обаче решил, че тя има връзка с друг и това още повече нажежило обстановката. 

На 20 юли 2016-а той се прибрал вкъщи и започнал да се карат нея. Въпреки, че се стараела да не го дразни, той бързо побеснял и я ударил с юмрук по брадата. Детето било вкъщи, чуло всичко и било много стресирано.

На 25 октомври същата година  той отново се скарал с нея в дома им. Прибрала се в спалнята, но той продължил да ѝ вика. Започнал да удря по вратата и да я заплашва с убийство, като в крайна сметка разбил вратата. Създалата се суматоха събудила детето и то отново станало свидетел на кавгата им и на пристъпа на ярост на баща си.

Новините от днес и със задна дата