събота, 20 февруари 2021 г.

500 човека са се ваксинирали днес срещу COVID-19 в Бургас

 Резултат с изображение за „ваксинация“

500 човека са се ваксинирали днес срещу COVID-19 в Бургас. Обратно на очакванията, оказа се, че желаещи да се ваксинират има. Имаше и отлична организация, въпреки наложителното чакане на опашка. Не липсваха и коментари, че ваксинирането на уязвимите групи от населението е трябвало да започне още в момента на пристигането на ваксините.

РЗИ-Бургас уведомява, че в имунизационните кабинети за ваксиниране срещу COVID-19 на инспекцията, на 20.02.2021 /събота/ и 21.02.2021 /неделя/ от 09:00 ч до 15:00ч (или до наличие на желаещи за ваксина) ще се поставя ваксина AstraZeneca. Всички лица над 18 годишна възраст, желаещи да се ваксинират, могат да посетят кабинетите без предварително записване!
На посочените дати ще работят и следните имуназионни кабинети в Бургас:
-„МБАЛ Д-р Маджуров” ООД; -1 кабинет
-„КОЦ-Бургас” ЕООД - 2 кабинета
-„ДКЦ 1 - Бургас ЕООД -1 кабинет
- МБАЛ -Бургасмед“ ЕООД -1 кабинет
- МЦ I – Айтос ЕООД -1 кабинет
- МЦ I – Карнобат“ ЕООД -1 кабинет
- Медико-дентален център ВИВА ООД, гр. Несебър -1 кабинет
- МЦ I – Поморие“ ЕООД -1 кабинет
От утре ще роботи и кабинета в ДКЦ Свети Георги Победоносец" ЕООД, гр. Бургас.  19.02.2021 РЗИ-Бургас стартира Фаза IV от Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България като започва раздаването на ваксина AstraZeneca на общопрактикуващите лекари. Фаза IV обхваща гражданите на и над 65 годишна възраст, както и тези с придружаващи хронични заболявания. Ваксината може да бъде получена всеки работен ден от 9:00ч до 16:30ч в имунизационния кабинет в сградата на инспекцията на адрес: гр. Бургас, ул. Александровска 120, ет. 1, кабинет 1. Общопрактикуващите лекари ще получат количество от ваксината за обхващане на желаещите ваксинация лица от техните пациентски листи. Лицата, желаещи да се ваксинират с тази ваксина, могат да се обърнат към личния си лекар, който е запознат с тяхното здравословно състояние.

За да се ваксинирате, трябва да попълните бланка с  Информирано съгласие за извършване на ваксинация срещу COVID-19. 

Новините от днес и със задна дата