вторник, 9 февруари 2021 г.

Задържаха жена за блудство с 12-годишно момиче

 

Старозагорският съд определи мярка за неотклонение "домашен арест" спрямо жена, обвиняема за блудство с малолетно момиче, съобщи kazanlak.com.

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора, Териториално отделение - Казанлък съдът взе мярка за неотклонение "домашен арест" спрямо 47-годишната В.Д., обвинена в блудство с малолетно момиче.

В период от близо три месеца - от 21.10.2020 г. до 31.01.2021 г,. в землището казанлъшко село и в условията на продължавано престъпление, е извършила действия на полово удовлетворение с лице от същия пол, ненавършило 14-годишна възраст - 12-годишно момиче, като е използвала положение на зависимост - престъпление по чл.157 ал.3 вр. ал.1 вр. чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

Сигналът е подаден от родителите на малолетното момиче, извършени са проверки след което е образувано досъдебно производство.

В хода на образуваното срещу В.Д. досъдебно производство е установено, че тя и малолетната пострадала живеели в едно и също населено място. Обвиняемата работела в сферата на услугите и имала почти ежедневен контакт с пострадалата. 

През есента на 2020 г. В.Д. започнала да обръща специално внимание на пострадалата, първоначално с множество съобщения в социалните мрежи, а след това и лично - черпела я с храна и напитки, транспортирала я с автомобила си. От втората половина на месец октомври 2020 г. обвиняемата започнала да извършва действия на полово удовлетворение с малолетното момиче. Поради тази причина били сигнализирани органите на полицията и В.Д. била задържана.

В.Д. до момента е неосъждана. Престъплението, за което е привлечена в качеството на обвиняемо лице се наказва с "лишаване от свобода" от три до дванадесет години.

Районен съд - Казанлък е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че В.Д. е извършила деянието, за което е привлечена като обвиняемо лице и съдебния състав е взел мярка за неотклонение "домашен арест".

По информация на "24 часа" името на обвинената в блудство жена е Веска Джамбазова от с. Копринка. Още от миналата година тя започнала да поддържа отношения с момичето, въпреки че живее на семейни начала с друга жена. Детето идвало в заведението, което Джамбазова държи в селото. 

Жената харесала момичето и почнала да му изпраща съобщения. След това започнала да я черпи с кафета, позволявала й да пуши цигари, давала й и пари. Така двете започнали да се виждат и да поддържат сексуални отношения, като според обвинението Веска е използвала това, че детето се е намирало в зависимост от нея заради почерпките.

Новините от днес и със задна дата