сряда, 6 януари 2021 г.

Бургаските медици на първа линия получиха дарение от витамини и имуностимуланти

 

Бургаските медици, работещи в трите Ковид-отделения на УМБАЛ-Бургас, Белодробна болница и Комплексен онкологичен център - Бургас получиха днес дарение от витамини и имуностимуланти. Хранителните добавки - 100 броя опаковки Витамин С и 300 броя имуностимулатор "Кралски имунитет", са предоставени от бургаската фирма "Цветита Хербал".

"С това дарение искаме да благодарим на всички медици на първа линия, защото без тяхната помощ не можем да се справим с тази пандемия. Идеята ни дойде от призива на кмета на Бургас през декември, че лекарите са на предела на силите си. Затова искаме да им помогнем и да им покажем, че мислим за тях. Благодарим и на Община Бургас за съдействието и осъществяване на дарението", сподели мениджърът на фирмата-дарител Ралица Анастасова.

"Благодарим на дарителите за милия жест към нашите медици на първа линия и с радост съдействаме хранителните добавки да стигната до тях. Това е проява на загриженост към тяхното здравословно състояние и благодарност за грижите, които проявяват към пациентите", добави Даниел Борисов от дирекция "Здравеопазване и социални дейности" на Община Бургас.

Част от дарението - 50 опаковки Витамин С и имуностимулатор, получиха медицинските лица от триажния център и Спешното отделение към УМБАЛ, а още по 50 броя бяха раздадени на медиците от Ковид-отделението на болницата.

100 броя имуностимулатор и 50 броя Витамин С получиха медици и пациенти на Белодробната болница. Останалата част от дарението бе предадена на лекарите в Комплексния онкологичен център.

Още снимки

Новините от днес и със задна дата