сряда, 6 януари 2021 г.

Трагедия без край: Бащата на починалата Нора не преживя смъртта ѝ и си отиде от инфаркт

  

"До всички приятели на Нора! Както знаете, тя почина на 24 декември 2020 г., няколко дни по-късно, на 30 декември, баща ѝ също почина от инфаркт. Майка ѝ остава сама в Лос Анджелис и отчаяно се нуждае от помощ. Моля, ако искате да помогнете, на SMS или Viber на Моника 818 422 0342. Благодаря предварително за вашата помощ". Това шокиращо съобщение от най-близката приятелка на починалата от рак певица Нора Дончева публикува артистката и режисьорка Мая Бранкова.

Споделеният апел е направен от най-близката приятелка на певицата - Моника - българка в Лос Анджелис, където двете живееха. Ето какво още споделя Мая Бранкова за трагедията, сполетяла семейството на Нора Дончева:

"Както знаете, Нора напусна този свят на Бъдни вечер а баща ѝ, който също беше в Ел Ей със майка ѝ, за да ѝ помагат, си отиде 4 дни след нея от инфаркт, не можа да преживее тази мъка!

Майката на Нора е в абсолютна безизходица и трябва да се прибере в България след няколко седмици след кремацията на най-скъпите си хора. Тя няма дом и никакъв имот. Банката им взе апартамента преди години, когато Нора се разболя и нямаше възможност вече да го изплаща.. И така Гинка - майката на Нора, е на улицата и с 300 лв. пенсия. Търсим начини да помогнем на майка ѝ, който с каквото може, дори и скромно да е, за да може поне първите 2- 3 месеца да има къде да живее и да се храни. А после ще мислим нещо друго... тя търси и работа на 4 часа - половин работен ден, за да може да съществува! Това обръщение е към всички приятели и близки на Норчето и всички други, които биха помогнали да съберем пари за Гинчето, за да не я оставим на улицата.

Знам, че има добри и състрадателни хора, които биха подали ръка. Живеем в тежки времена и всеки има нужди и проблеми и на никой не му достигат средствата, особено в това жестоко време на КОВИД и безработица, на страх и съмнения, на стрес и незнание какво ни чака в утрешния ден... Но... мисля, че трябва да бъдем преди всичко хора! Който има желание да помогне, дори и с малко, може да се свърже с посоченият по-горе номер, американски, на вайбър. Телефонът е на приятелка на Норчето, която се казва Моника и помага безкрайно много на семейството, преди и след като си отидоха и Нора и Антон - бащата на Нора.

Бог да ги прости и пресели в Царството Господне! Благодаря ви предварително, приятели!", написа снощи във Фейсбук Мая Бранкова.

Новините от днес и със задна дата