вторник, 22 декември 2020 г.

Бургаски диализен център с мил жест към всички свои пациенти за Коледа

 

И тази година много хора ще прекарат най-светлите празници не у дома, сред близките си, а под грижата на лекарите. За пациентите на хемодиализа, които няколко пъти седмично са поставени на машини, срещата с лекарите е рутина, а болничната стая - техен втори дом.

В тези моменти нерядко човек открива не просто лек за тялото си, но и за душата, защото там, освен лечение, получава разбиране и приятелско отношение. "Това важи с пълна сила за нашите пациенти", казва екипът на бургаския диализен център "НефроЛайф".

Тази година от здравното заведение са решили да поднесат по-специална изненада на своите пациенти, напълно в духа на празника, в опит да направят коледата по-светла и усмихната.

"Коледа е надежда! Надежда, че ни очакват по-хубави времена, по-позитивни емоции, а защо не и чудеса! Коледа е да направиш нещо малко за друг! Тази година, освен обичайната празнична украса, която радва нашите пациенти, сме им подготвили и малко по-различни коледни подаръци.", коментира в аванс административният мениджър на здравното заведение Силвия Гюлева. 

По думите ѝ, годината за много хора е изключително тежка, заради пандемията от Covid-19. Ситуацията се отразява не само икономически, но и на психичното и общото им здраве.

Това е основна причина в диализния център да кипи усилена подготовка, целта на която е екипът да покаже своята подкрепа към всички пациенти и благодарност за гласуваното доверие. Подготвят се коледни пакети, пълни с основни хранителни продукти, които ще бъдат опаковани подобаващо за най-светлия християнски празник, за да станат част от коледната им трапеза. Тъй като центърът работи и през празничните дни, пакетите ще бъдат подарени на 24 и 25 декември.

"При нас идват диализни пациенти, които от години срещат трудности да поддържат нормален начин на живот, защото са зависими от машина, която пречиства кръвта им. Както и досега, ние оставаме актуални и иновативни, като през тази година добавихме  метода на хемодиафилтрация като част от медицинските практики, които предоставяме. За пациентите, които посрещаме три пъти в седмицата, осъществяваме редица консултации между нашия екип и световно известни специиалисти, с цел подобряване качеството на живот за всеки болен. Те стават част от нашия живот, а ние - от техния.

За нас на първо място е здравето им. Желанието ни е, освен за здравето на тялото, да се погрижим и за здравето на духа, подарявайки им коледна емоция, макар и далеч от вкъщи", коментира още Силвия Гюлева.

Новините от днес и със задна дата