сряда, 2 декември 2020 г.

Почина възрастната жена, пребита пред банкомат

  

Седмица след нападението на възрастна жена пред банкомат в столичния квартал "Дружба", жертвата - 86-годишната Дафинка Милева, е починала. Вследствие на травмите и кръвонасяданията тя е получила белодробна емболия, предава Нова тв.

Дафинка Милева беше пребита посред бял ден, след като изтеглила от банкомата 590 лева. Парите получила като енергийни помощи.

"Обръщам се от банкомата и изкочи едно момиче, което ми взе парите. Започна да ме удря по лицето и да ме блъска. Аз се разпищях... Никога няма да го забравя! Не ми е толкова за парите. А за това, което се случи. Цялата съм в синини", сподели Дафинка Милева пред Нова тв за преживяното от нея на 20 ноември.

На помощ й се притичват много хора, а случаен минувач дори вижда нападателката как тича и заради суматохата изхвърля парите под кола. Успяват да хванат нападателката, която се оказва едва на 16 години.

"Беше хубаво, интелигентно момиче. Не можеш да нападнеш възрастна жена и да й вземеш парите и да знаеш, че тя утре няма пари да си купи хляб", каза Дафинка.

"Има множество криминални регистрации, включващи кражби, грабежи, хулиганство, а също така и била хващана с наркотици", заяви Антоанета Панчева, говорител на Софийската градска прокуратура.

Обвиненото 16-годишно момиче е с множество криминални регистрации. Към момента е с мярка за неотклонение "задържане под стража". Не е изключено прокуратурата да ѝ повдигне по-тежко обвинение заради смъртта на възрастната жена.

 

Новините от днес и със задна дата