четвъртък, 26 ноември 2020 г.

Гореща новина за издирването на мистериозно изчезналия Янек Миланов

  

Нова двудневна операция по издирването на изчезналия Янек Миланов във водите на язовир "Дяково" стартира от днес. В нея участват екип от 30 водолази и криминалисти от ГДНП и полицията в Дупница, пише dennews.bg.

Все още не е ясно какво е довело отново тук разследващите. Говорителят на Областната дирекция на полицията Катя Табачка само потвърди, без да оповестява повече подробности около провеждащата се мащабна акция. 

На място има линейка, както и служители на МВР. 43-годишният Янек Миланов е в неизвестност от 31 юли тази година. За последно е засечен от камери в джипа на бившия бодигард на Братя Галеви Васил Капланов-Каплата в късната вечер на 31 юли. 

Капланов бе арестуван за закана с убийство към Димитър Недев, който коментирал с социалните мрежи изчезването на Янек. Синът на Капланов също се озова за кратко в ареста. Той бе задържан за увреждане на автомобила на изчезналия дупничанин, извършено в началото на май тази година. 

Тялото на Янек бе търсено в яз. "Дяково", водоемите край Дупница, както и край с. Крайници. Масовите претърсвания започнаха след намесата на главния прокурор Иван Гешев, но до този момент няма развитие.

Новините от днес и със задна дата