понеделник, 23 ноември 2020 г.

Жалбите в полицията на Кристина, говорят за живот в почти садистична среда на системно психическо и физическо насилие

  

"Удари ме по главата и ми се закани: „Ще те принудя да се самоубиеш, като полицайката от РУ Сандански, която скочи от блок в София”. Това пише в жалба до полицията, подадена на 2 ноември от 32-годишната Кристина от Сандански, обвинена, че е убила двете си деца, съобщава Faktor.bg.

Във въпросната жалба младата жена прави шокиращи признания за това как се държи с нея бащата на двете й деца Георги: "Удари ме по главата и ми се закани: „Ще те принудя да се самоубиеш, като полицайката от РУ Сандански, която скочи от блок в София”. Ще ти упражня такова психическо насилие, че няма да можеш да издържиш”. 

 

За този побой Кристина си е извадила медицинско свидетелство. Иначе, хронологията на събитията показва, че младата жена се запознава с Георги през 2014 година. Малко след това решили да живеят заедно. Майката разказва, че за последните 6 години е подложена на непрестанен тормоз, насилие и психическо издевателство. 

След всеки пореден побой тя е пускала жалба в РПУ, но никога не си е вадила медицинско свидетелство, а Георги винаги така нагласял нещата, че да няма свидетели. За насилието и драмите в живота на Кристина свидетелства и брат ѝ Илиян Дунчев. След убийството на племенниците си, той се е прибрал незабавно от Австрия, където работи и живее през последните 10 години. 

„На 26 ноември тази година съдът в Сандански трябваше да даде ход по нейно дело срещу Георги за тормоз и домашно насилие. Последните дни преди убийството на децата сестра ми е била под тотален психически тормоз и насилие от страна на Георги и адвоката му Ангел Белички. Кара ли са я да се откаже от жалбите си, от съдебното дело и адвоката си. Принуждава ли са я да подпише абсурдно съгласие, че децата остават в къщата на Георги, че тя ще ги вижда само два пъти месечно, при условие обаче, че и тя остава да живее в същия дом. Всичко това е разказала на майка ни само дни преди кървавата драма“, разказва братът на обвиняемата.

Много психолози твърдят, че ако Кристина бъде изпусната от контрол, със сигурност ще посегне на живота си. Няма данни от полицията или социалните служби да са се отзовавали на жалбите на Кристина и евентуални резултати от проверки, за да се констатира убитите деца и жената в каква среда живеят.

Новините от днес и със задна дата