понеделник, 31 август 2020 г.

Ботьо Ботев за изчезването на Янек: Това е убийство, грешно е подходено от самото начало на случая!

  

Ситуацията е твърде сложна. Грешно е подходено от самото начало на случая. Това заяви криминалистът и бивш директор на отдел "Убийства" в МВР Ботьо Ботев пред БНТ по повод изчезването на Янек Миланов.

"Имаме предварителна информация за действия, които са престъпни. Говоря за първоначалния етап, преди да стане събитието. Има особености в отношенията заподозрян - пострадал. Доколкото знам са подавани сигнали, но не е отреагирано", уточни той. 

"Виждам подценяване на ситуацията и недостатъчна оценка на данните и това, което се е случило. Тук в този случай се касае за личност, известна в града със своите действия. Би трябвало да се походи съвсем професионално", каза Ботев. 


"По време на самото издирване на Янек е била грешна оценката още в първоначалния етап, че се касае за отвличане. Още в онзи момент трябваше да се мисли за най-лошото, че човекът е бил убит", уточни криминалистът. 

"Мисли се, че, когато липсва труп - няма убийство, но не бива да се подхожда така... Следя случая.

Категорично не трябва да се мисли за нищо друго освен за най-лошото. Дано не съм прав, но мисля, че е така", каза още той. 

Припомняме, че 43-годишният Янек Миланов е в неизвестност от 31 юли след среща с бивш гард на Братя Галеви.

Новините от днес и със задна дата