понеделник, 31 август 2020 г.

Новина от последните минути за мистериозно изчезналия Янек

  

Подновяват търсенето на изчезналия на 31 юли дупничанин Янек Миланов, предаде БГНЕС. То започна в петък в присъствието на главния прокурор и директора на Главна дирекция „Национална полиция” Николай Хаджиев. 

Днес се претърсва районът западно от село Крайници. Хаджиев заяви, че се претърсва район с площ 120 кв. км, засега няма резултат от търсенето. 

Припомняме, че Янек Миланов от Дупница изчезна на 31 юли. За изчезването му бе задържан за 72 часа и след това пуснат под домашенм арест Васил Капланов-Каплата. Сериозно присъствие на полиция има из цяла Дупница. Блокиран бе квартал „Ценеви” преди няколко дни по време на спецакцията по издирването на Миланов. 

В село Крайници е засечен джипът на Капланов, с когото на 31 юли за последно е видян изчезналият 43-годишен Янек. Той се е качил в автомобила, камери са заснели, че на отиване към селото Капланов управлява джипа, а Янек е на седалката до него. 


На връщане от селото на камерите Янек не се вижда. Обяснението на Капланов е, че той се е преместил на задната седалка. Самият Капланов пък е привлечен като обвиняем за държане на голямо количество боеприпаси за огнестрелни оръжия. 

Припомняме, че днес криминалистът Ботьо Ботев заяви, че "мисли се, че, когато липсва труп - няма убийство, но не бива да се подхожда така... Следя случая. Категорично не трябва да се мисли за нищо друго освен за най-лошото. Дано не съм прав, но мисля, че е така".

Новините от днес и със задна дата