сряда, 20 май 2020 г.

Ангелкова каза как ще излезем едни гърди напред в борбата за туристи

"Това, което се постигна като споразумение между Борисов и лидерите на съседните страни, е от 1 юни да се отворят границите без карантина. Ние предложихме да се пътува с декларация, така че да не се създават допълнителни усложнения.
Предложихме и да се пътува не само по бизнес, но и с цел туризъм. Тепърва ще се уточняват детайлите". Това обясни министърът на туризма Николина Ангелкова в ефира на Нова тв.
"Това, което е изключително важно за нас, е вътрешният пазар и ние, българите, да изберем България за своята лятна почивка. На следващо място е регионалният принцип и възможностите за пътуване между съседните на България страни.
Водят се интензивни разговори с държави, които са със сходна епидемична обстановка, за да може от 15 юни да се възобновят и чартърните полети", обяви тя.
Според нея предимство за страната ни е фактът, че броят на заразените е малък.
По този начин България се рекламирала като туристическа дестинация. Относно протестите на превозвачите, Ангелкова заяви, че исканията им са обсъдени с министра на транспорта Росен Желязков. Тя увери, че никой няма да бъде изоставен.


Новините от днес и със задна дата