четвъртък, 23 април 2020 г.

Биогенна мина: Хапче за смелост погубило Милен Цветков ВИДЕО

Само едно хапче амфетамин вдига адреналина многократно. Под въздействието на такъв опиат, според разследващите, е бил и Кристиан Николов във фаталната неделна вечер, в която предизвика фаталната катастрофа, погубила Милен Цветков. Медиците са категорични - амфетамините замъгляват преценката и променят реакциите.
Директорът на Държавната психиатрична болница за лечение на наркомании и алкохолизъм д-p Владимир Николов разказа за влиянието на наркотика.
"Това са психостимуланти, които ви вдигат всички биогенни мини. Зарежда ви с много енергия, зарежда ви със самочувствие и, както се казва, морето ви е до колене", обясни той. Според разследващите под въздействието на амфетамин е бил и 22-годишният Кристиан Николов, който с джипа си блъсна и уби журналиста Милен Цветков пред bgonair.bg.
Хапчето за смелост, предполага се, момчето е взело на частно парти вечерта преди фаталния инцидент.
Купонът е бил в местността „Златните мостове“ на Витоша, а поводът - рожденият ден на приятелката на Кристиан – Симона Цветкова. Експертите посочват, че младите най-често прибягват до психотропните вещества, за да повишат адреналина си.
"Повдигат целия жизнен тонус на организма. И оттам се губи преценка на реалността, оттам идват и заплахите", разказа още доктор Николов. Хората, употребили наркотични вещества, са лесно разпознаваеми.

Не може да се твърди с абсолютна сигурност, но по всяка вероятност спътниците на Кристиан са знаели, че той не е в състояние да шофира.
"Един такъв спокоен човек изведнъж става много весел, много активен, той много знае, той е най-велик...", обясни докторът. Д-р Николов посочва, че ако Кристиан беше само под въздействието на канабис, последиците от инцидента може би нямаше да са същите. Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Новините от днес и със задна дата