понеделник, 9 март 2020 г.

Съдът върна в ареста автобусния шофьор, убил жена и мъж на пътя Бургас-Созопол

Близки на загиналите се събраха на мястото на фаталната катастрофа
Снимка: bTV

Апелативният съд в Бургас измени мярката за неотклонение "домашен арест" и задържа под стража шофьора на автобуса, който преди няколко дни блъсна и уби на място жена и мъж на пътя Бургас–Созопол.

В съдебната зала стана ясно, че има други 4 катастрофи по негова вина, съобщи bTV.
До промяна на мярката му задържане се стигна след протест на прокуратурата и на близките на загиналите – кметицата на село Присад и млад мъж от село Росен.
Протестът премина в гражданско неподчинение и блокада на пътя на мястото на катастрофата.
Инцидентът стана на 28 февруари през нощта, след малък пътен инцидент, при който жената и мъжът излезли от колите си и започнали да описват щетите.
Автобусът, управляван от 33-годишния Камен Филипов, минал през колата в лявата високоскоростна лента.
По време на проведеното съдебното заседание днес, наблюдаващият прокурор при Апелативната прокуратура съобщи, че обвиняемият по делото е многократно осъждан, като две от осъжданията са за тежки умишлени престъпления.

Посочено беше, че Филипов е бил санкциониран по административен ред с 11 наказателни постановления за допуснати нарушения на Закона за движение по пътищата.
Били са му предявени 13 фиша за това, че е управлявал моторно превозно средство с превишена скорост, а 4 пъти е бил наказван отново за нарушения за предизвикани пътно-транспортни произшествия.

Новините от днес и със задна дата