сряда, 5 февруари 2020 г.

Втора лавина затрупа десетки спасители на магистрала в Турция / Видео

 
Втора лавина падна в турската провинция Ван, Източна Турция днес. Природното бедствие отнесе спасители и доброволци, пристигнали на място, за да издирват двама изчезнали след лавината, отнесла микробус на магистралата Ван-Бахчесарай във вторник вечерта.

Двайсет и трима души са загинали при втората лавина, съобщи турският телевизионен канал НТВ, като се позовава на валията Мехмет Емин Билмез. Загинали са осем представители на жандармерията, трима пазачи по сигурността, трима пожарникари и девет цивилни граждани, уточни валията. Над 30 души са били спасени.
Предполага се, че още около 10-15 души остават затрупани под снега. Мъгла и силен снеговалеж затрудняват издирвателните дейности.
Около 300 служители на службите за спешна помощ са били повикани на магистралата край заобиколения от планини град Бахчешехир, след първата лавина, която уби петима души.
Министерството на отбраната съобщи, че военен самолет и 75-членен екип от служители на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации и жандармерията са изпратени да окажат помощ на спасителните операции.

Петима души загинаха, след като първата лавина затрупа вчера снегорин и микробус в същия район. Двама души остават в неизвестност. Шофьорът на снегорина и седем пътници бяха спасени.
Анадолската агенция предаде, че шофьорът на снегорина Бахаттин Карагюлле е бил затрупан за около 25 минути под снега, преди да успее да счупи прозорец и да се спаси.

Новините от днес и със задна дата