петък, 28 февруари 2020 г.

Отложиха делото срещу Явор Бахаров, адвокатите му са в Австрия

Резултат с изображение за „явор бахаров“
Районният съд в Разлог отложи делото срещу Явор Бахаров, тъй като той се яви сам в съдебната зала, без адвокатите си, съобщи "Труд".

34-годишният актьор представи пред магистратите билети на адвокатите си, които пътували за Австрия, и поиска да се отложи старта на делото. Съдът се съобрази с искането и отложи казуса за 16 март.
Пред медиите Бахаров не бе словоохотлив.
адявам се, че когато дойдат адвокатите ми ще се даде ход на делото и тогава ще видим какво ще реши съдът. Сега нямам какво повече да коментирам", каза актьорът, който е обвиняем за шофиране след употреба на алкохол и наркотици.
На 8 февруари около 12.50 часа Явор Бахаров управлявал лекия си автомобил "Мицубиши" по ул. "Найден Геров" в Банско. По време на движение той се разминал в насрещната пътна лента с автомобил на автопатрул при Районното управление в курортното градче. На полицаите им направило впечатление, че колата на Бахаров криволичи по пътното платно.

Униформените последвали автомобила на актьора, като подали светлинен и звуков сигнал. Явор Бахаров спрял на ул. "Пирин" в района на хотел "Кемпински". Извършената на място с техническо средство проба за употреба на алкохол е отчела 1,30 промила в издишания въздух. Бахаров бил тестван и за употреба на наркотични вещества, като уредът отчел положителен резултат за кокаин и канабис.
По-късно във Филиала за спешна медицинска помощ в Банско, актьорът дал кръв за изследване за алкохол. От заключението на изготвената химическа експертиза се установява, че концентрацията на алкохол в кръвта на водача към момента на деянието е била 1,42 промила.
По закон за извършените престъпления, актьорът може да получи до 3 години затвор и глоба до 1500 лева.

Новините от днес и със задна дата