сряда, 22 януари 2020 г.

Общината предвижда нова обслужваща улица и двете кръстовища при входа на „Меден рудник“ да станат кръгови


Община Бургас изготвя подробен план и инвестиционни проекти за изграждане на нова обслужваща улица и превръщане на двете светофарно регулирани кръстовища при входа на "Меден рудник" в кръгови.
Това ще подобри пропускателната способност на сега съществуващия вход/изход на комплекса. За целта Общината поиска от местния парламент разрешение за изменение на действащия план с цел оптимизиране трасето на улицата и гарантиране на нейната добра функционалност. Когато тази година приключи с изготвянето на техническите проекти и стане ясна стойността на бъдещите строителни дейности, Общината ще пристъпи към тяхното изпълнение.
Двете кръстовища, които трябва да станат кръгови, са при разклона за "Горно Езерово" и при първото влизане към комплекса с ляв завой (до "Белина Еко"). Предвижда се обслужващата улица да е двупосочна, с тротоари и осветление. Тя ще започва от кръстовището до "Белина Еко" и ще мине успоредно на бул. "Захарий Стоянов", за да излезе на кръстовището при разклона за "Горно Езерово".
В перспектива новата улица ще обслужва също така имотите в новата промишлената зона Юг-Запад (Втора фаза на Индустриален и логистичен парк - Бургас, с размер 600 декара), както и бъдещия футболен стадион.
Община Бургас продължава активно и с предпроектните проучвания за нова пътна връзка на к-с "Меден рудник", която да започне и завърши с две нови кръстовища - едното малко преди Пречиствателната станция и след Битака, второто близо до бензиностанцията на пътя за Созопол, като трасето минава и през водна площ. 

Новините от днес и със задна дата