четвъртък, 19 декември 2019 г.

Масов бой в ромски квартал вдигна на крак полицията


Петима души пострадаха и 10 души са арестувани при масово сбиване в столичният квартал "Филиповци" тази нощ. Един от тях е в по-тежко състояние и е настанен в шокова зала в "Пирогов".

Арестувани са 10 души.
Мелето е между две ромски фамилии. Сигналът към спешния телефон е подаден в 9:25 часа снощи.
По информация на полицията скандалът е възникнал след спречкване между две деца в близост до блок 72, а след това са се присъединили и роднините им. В сбиването са участвали около 40 души. Две линейки са изпратени на мястото на сбиването. Двама души са транспортирани в "Пирогов" с разкъсно-контузни рани, а един в ИСУЛ с нараняване в областта на окото. Пострадалите са се биели и с лопати.
"Проблемът възникна между две деца на 12-13 години. Скарали са се в едно кафене в квартала и се стигнало до сбиване и по-късно дошли бащите им. Така започна всичко", заяви в сутрешния блок на bTV един от свидетелите на мелето.
По думите му изглеждало, че се бият 400 човека, а реално те не били повече от пет.
"Когато пристига първата патрулка, полицията си е помислила, че се бият около 400 души, а това не е така. Биха се пет човека, а останалите бяха сеирджии'', разкри свидетелят.
Жена от квартала обаче опроверга думите му и заяви, че брат ѝ е в ''Пирогов'' с опасност за живота.
"Защо лъжеш?! Брат ми е в ''Пирогов'' с опасност за живота! С лопата ли, с бухалка ли, не знам с какво са го били, но са го били по главата и 40 души паднаха върху него. Не е имало сбиване между никакви деца. Беше страшен бой, имаше лопати, дърва, много неща'', сподели жената.
"От наша страна бяхме седем човека, а те 40 с железни бухалки удряха брат ми по главата. Беше нещо невъзможно'', каза още тя.
Напрежението в квартала вече е потушено, но има има засилено полицейско присъствие.

Новините от днес и със задна дата