четвъртък, 19 декември 2019 г.

Момиче намери портмоне на възрастна жена с пари и документи, откри я и ѝ го върна


Единадесетокласничката Селена Тихомирова е героят на Вършец през последните дни. Момичето открило портмоне на възрастна жена с пари и документи, намерила адреса на бабата и й го върнала, пише "Конкурент".
Случката е станала в понеделник. Тогава 74-годишната баба Людмила Каменова имала рожден ден. Възрастната жена се подготвяла за празника си и трябвало да напазарува. Тръгнала на обиколка из магазините, за да спретне трапеза за приятелки. На излизане от единия магазин, докато прибирала покупките в чантата, баба Люси изтървала портмонето си. Там била цялата ѝ пенсия и всички лични документи.

Вероятно минути по-късно Селена открила портфейла. Веднага прочела в личната карта адреса на бабата и отишла в дома ѝ. Гимназистката не само върнаха портмонето, а предложила на Людмила да ѝ помогне при подготовката на празника.

Часове по-късно възрастната жена решила да даде гласност на добрината, която я споходила. Опитала се да се свърже с ръководството на училището, където учи Селена, но не успяла и звъннала в полицията, за да изкаже благодарността си за постъпката на гимназистката Селена.

Новините от днес и със задна дата