петък, 1 ноември 2019 г.

Дъщерята на Стоянка Мутафова с извънредни новини за състоянието на г-жа Стихийно бедствие

Майка ми е в тежко състояние и е вдигнала отново температура, разкрива дъщеря ѝ.
„Състоянието на майка не е розово. Единственото хубаво е, че тя успя да издържи тежката упойка по време на операцията и да излезе благополучно от нея, което на 97 години не е безрисково“, обясни дъщерята на легендата Мария Грубешлиева, цитирана от "Монитор". Лекарите от Университетска болница „Лозенец“ полагат всички възможни грижи за Мутафова и се надяват, че инфекцията върви към пълно овладяване, но възстановяването на тази възраст е продължително.

 Грубешлиева е дала съгласието си за извършената операция, защото в противен случай организмът на звездата би издържал опасното възпаление за не повече от няколко дни. В момента Стоянка е на подпомогнато дишане – диша самостоятелно, но когато поиска ѝ включват допълнително кислород, за да улеснят и стабилизират процеса, каза тя. Голямата актриса комуникира най-вече с мимика и жестове, защото на моменти я интубират отново, което затруднява говора ѝ, но разменя по няколко думи с дъщеря си. Това е третото влизане на Мутафова в болница за последните няколко месеца. Втория път, след поставянето на пейсмейкър, тя се е чувствала добре, непосредствено след операцията на жлъчката също е била бодра, но процедурите по лечението ѝ сякаш вече са я поуморили, смята дъщерята.
„Нямам подкрепа отникъде. Сама съм. Когато имаше турнета и пари, имахме мениджър, когото Стоянка направи популярен. Сега, когато тя е в тежко състояние, той я изостави и 12 дни даже не се е поинтересувал как е тя. При предишната ѝ хоспитализация помагаше, сега - не“, изплака огорчението си Грубешлева.
Мениджърът на Стоянка Мутафова Евгени Боянов, коментира: "Аз съм болен и от известно време съм с антибиотици и поради тази причина в последните дни не съм бил в реанимацията, но преди това постоянно ходех. Но дори и сега абсолютно всеки ден говоря с лекарите, за съжаление няма подобрение. Винаги съм бил до тях и при предишните ѝ хоспитализации. И е малко обидно", каза той.

Новините от днес и със задна дата