събота, 2 ноември 2019 г.

Първа помощ при инсулт: Как да спасим живот с обикновена игла?


Първа помощ при инсулт: Как да спасим живот с обикновена игла?Традиционната китайска медицина често прибягва до акупунктура. Отношението към иглите на изток по принцип е специално: там се смята (и това е доказано от векове на практика), че с правилния допир в определен момент е напълно възможно да се спаси човек от всякакво нещастие - дори от инсулт.
Този метод, продиктуван от китайски лекар на завършилите студенти, многократно е тестван експериментално. Всичко, което се изисква тук, е обикновена игла и малко способност да контролирате себе си.


Разбира се, когато се случи инсулт в любим човек, да останете спокойни не е лесно. Запомнете: никога не движете пациента. Капилярите могат да се спукат, ще възникне мозъчен кръвоизлив - дори милион игли няма да помогнат да се спаси човек след това.

В идеалния случай вземете игла от спринцовка в пакет. Тя е по-остра от обикновената за шиене и не можете да се притеснявате от отравяне на кръвта. Ако такава не е под ръка, тази за шиене също е подходяща. Но ще трябва да се стерилизира на огън, което ще отнеме известно време.
Не се страхувайте да стигнете до някаква грешна точка. Не правите акупунктура, а се опитвате да спасите човешки живот. Нежно пробийте кожата на върховете на пръстите в центъра./ zdrave.to

Новините от днес и със задна дата