сряда, 27 ноември 2019 г.

Причината за двойното убийство на баща и син в Пловдив била неизбежна самоотбрана

Скандалите и проблемите са стартирали между съдружниците от няколко месеца, тъй като са имали икономически затруднения.

Икономическа полиция Пловдив и пожарната служба са извършили проверка днес законен ли е складът, в който са работили жертвите на убийството от снощи и съдружникът им, който ги застреля – Йордан Таков на 45 години. Източници на разследването съобщиха, че фирмата е нормално регистрирана, няма проблеми.
 Тя е стартирала дейността си през 2015 г.

Основната ѝ дейност е била рециклиране на кафе автомати. Вчера скандалът е възникнал заради един такъв автомат. Това е провокирало Таков да извади незаконния си пистолет „Макаров“ и да застреля със 7 куршума съдружника си Христо Ботев на 32 години и баща му Васил Ботев на 51 години.

Третият съдружник във фирмата няма нищо общо с екзекуцията. Скандалите и проблемите са стартирали между съдружниците от няколко месеца, тъй като са имали икономически затруднения. Вчера следобед при поредната кавга Таков уби съдружника си и баща му.  


По време на разпитите той е твърдял, че го е направил при неизбежна самоотбрана и е щял да бъде ликвидиран, ако не е стрелял. Работи се обаче по други версии за умишлено убийство. Назначени са куп експертизи, а на Таков ще бъде назначена и съдебно-психиатрична такава.

Новините от днес и със задна дата