сряда, 20 ноември 2019 г.

Тежка присъда за Илия, който изнасили и уби доцент. Прокурор - малка е за такава невиждана жестокост!

Аутопсията е установила множество наранявания по главата, кръвоизливи, счупени ребра, разкъсани вътрешности и разкъсване на аналния отвор.
20 години затвор получи днес Илия Стоичков за жестоко убийство на доцент Стефан Нейков, след като бе признат за виновен от пловдивски съд, съобщиха от БЛИЦ. Ето го жестокия убиец на пловдивския доцент! Стоичков сам се обадил на 112! Съдията: Да, ама късно.


Съдът определи, че убийството е извършено с особена жестокост и по много болезен за жертвата начин. Стоичков, който ликвидира известният учен от Селскостопанският институт в Садово, не пророни дума в съда въпреки въпросите как ще коментира 20-годишната си присъда. Той получи 18 години затвор за убийството и 3 години за грабежа на златен синджир от Стефан Нейков. Съдът наложи една обща присъда от 20 години.

Съпругата на жертвата Ирена и синът му казаха, че са удовлетворени от наказанието и магистратите са свършили работата си много добре. Държавното обвинение в лицето на прокурор Георги Пенев бе категоричен, че ще обжалва и ще иска доживотна присъда. Над 30 години съм прокурор по тежки дела, но такава жестокост не сме виждали. Страшно е", каза прокурор Пенев.

Защитата на Стоичков - адвокат Красимир Алдъров, заяви, че неговата теза е, че убийството е настъпило по непредпазливост и, че клиентът му не е имал намерение да се стига до тази драматична развръзка. Той също ще обжалва, защото смята, че присъдата е висока.

Припомняме, че убийството бе извършено на 2 юли миналата година. Тогава съпругата на Стоичков - Иванка, имала интимна среща с доцента, с когото имали стари отношения. Преди години тя била студентка в Пловдив и Нейков са поддържали връзка. Иванка е споделила със съпруга си, че е била изнудвана от доцента. Стоичков отишъл на мястото на срещата им край село Оризаре и там извършил гаврата и убийството на научния сътрудник.

BurgasNovinite.BG  припомня, че бившият преподавател е бил жестоко пребит и изтезаван сексуално. Аутопсията е установила множество наранявания по главата, кръвоизливи, счупени ребра, разкъсани вътрешности и разкъсване на аналния отвор. Освен че е пребит до смърт, трупът на Нейков е бил и ограбен.
Стоичков е откъснал от врата му златен синджир, който е оставил в заложна къща в Стамболийски.

Новините от днес и със задна дата