четвъртък, 14 ноември 2019 г.

КРИБ подкрепя изцяло предложението първият ден от болничния да не се плаща

Свързано изображениеКонфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) подкрепя напълно предложението първият ден от болничните да не се заплаща.

От работодателската и бизнес организация припомнят, че това е тяхно искане, "направено много отдавна - веднага след приключването на световната финансова и икономическа криза, тъй като плащането на първите три дни болнични от работодателя беше включено само като временна антикризисна мярка".

Предложението първият ден от болничните да не се заплаща е мярка срещу злоупотребите с болнични, която съществува в много европейски страни. Как да плащаме, когато цял свят видя злоупотребите в пазарджишката болница и системата на ТЕЛК като цяло, изтъкват от КРИБ.

 Като работодателска и бизнес организация смятаме, че това е първа стъпка към цялостното решение на проблема с болничните, се казва в заключение на декларацията на КРИБ.

Предложението първият ден от болничните да не се заплаща беше одобрено по-рано днес от управляващата коалиция. Коалицията се договори и по още три въпроса: минимална пенсия от 250 лева от 1 юли 2020 г.; приобщаване на децата от ниско социални слоеве към образователната система; създаване на фонд от 70 млн. лв. за изграждане на нови детски градини и училища.
* КНСБ и КТ Подкрепа в общ фронт срещу управляващите за болничния

Новините от днес и със задна дата