петък, 18 октомври 2019 г.

Жена хвана полицай да краде в дома ѝ, той скочи от 4-ия етаж


Полицай от Пазарджик е арестуван за обир на апартамент в Димитровград. В опит да избяга, мъжът скочил от 4-ия етаж на жилището, съобщи БНТ.
В момента той е в болницата в Хасково с травма на крака. Днес състав на Районния съд в Димитровград гледа мярката му за неотклонение в ортопедичното отделение на болницата. Николов е обвинен за кражба на 10 лв. от жилището в Димитровград и на златен синджир от апартамент в Хасково. Полицаят остава в ареста.

Преди дни Татяна Димитрова излязла по обяд да разхожда кучето си. Когато се прибрала в дома си, видяла жилището си отключено, а отвътре някой натискал вратата.
След което звъня на мъжа ми, като си мисля, че е той, има движение вътре, чуват се гласове, лампи се светват, питам съпруга ми да не би той да си е у дома, казва - не, затваряй телефона, звънни на 112 и аз изпаднах в още по-голяма паника. Те явно са чули, защото се опитаха да излязат, но аз заключих вратата, обясни Димитрова.
31-годишният полицай Атанас Николов успял да избяга като скочил от терасата на четвъртия етаж, но си счупил петата на единия крак. Докато стигне до ъгъла на блока полицията го задържала. Опериран е в Хасковската болница, където днес беше гледана мярката му за неотклонение.
Атанас Палхутев, прокурор в Районна прокуратура - Димитровград: Няма разлика в това дали извършителя е служител на МВР или не. Законодателят е предвидил едно и също наказание. От една до десет години лишаване от свобода.
Адвокатът на задържания полицай обясни, че имал финансови затруднения и кредити за над 50 000 лева.

Новините от днес и със задна дата