понеделник, 23 септември 2019 г.

Ваша чест, сагата "Дражев" започва да ни изнервя!

Юли 20 16:46:00  2010 Катя Стоянова/BurgasNovinite.BG

Предупреждаваме нашите читатели, че няма грешка! Братът / Г.К., 21 години/ и сестрата / Д.К., 24 годишна/ от бургаския комплекс «Изгрев», които около 05.00 ч. на 16.07.т.г. нападнаха служителите от Пето Районно управление «Полиция» - Бургас, като Г.К. избутваше единия от полицаите и нанасяше удари с лакет в областта на ръката и гърдите на втория полицай, а Д.К. ухапа втори полицай по ръката, са осъдени от Бургаския районен съд, както следва : Г.К. е осъден на лишаване от свобода за срок от 6 месеца - ефективно, а Д.К. – лишавено то свобода за срок от 6 месеца - условно. Припомняме, че спрямо братът и сестрата бе образувано незабавно досъдебно производство, като бяха привлечени в качеството на обвиняеми за оказване на съпротива и несъобразяване с полицейски разпореждания, нанасяне на леки телесни повреди и хулигански действия.
Изводите, наложили се след решаването на този банален казус и онова, което се случва около платежоспособния Дражев е, че финансовият признак е доминиращ, когато биват съдени онези, които трябва да усетят силата на закона.
В началото на месеца, Ивайло Дражев получи 2 години лишаване от свобода при първоначален общ режим по делото за катастрофата, причинена от футболния бос през 1996 година. Тогава прокурор Станимир Христов заяви, че присъдата, наложена на Дражев е неудовлетворяваща и възнамерява да внесе протест срещу нея. Мярката му обаче бе променена от съдия Веселка Узунова и Ивайло Дражев бе освободен срещу парична гаранция от 1000 лв. А съдия Узунова  не оповести мотиви за това решение. Давността на това дело изтича през 2013 г. и следващите инстанции имат само 3 години, за да приключат делото. През 1996 година той катастрофира  и в следствие на инцидента загива младо момиче. Тогава е осъден две години условно с три годишен изпитателен срок.
При инцидента, станал, на същия участник, на 31 юли 1998 година на пътя Созопол – Бургас, загинаха двама души – 40 годишният Димитър Кехайов и 20-годишната Румяна Димитрова. При  катастрофата е оцеляла само майката на загиналото момиче - Верка Димитрова, която е и единственият свидетел по случая и обвинител срещу футболния бос. Тогава той се удря челно с колата си близо до Созопол и убива на място 40-годишния шофьор. Раненото 20-годишно момиче умира в болницата, а майка му е осакатена.
Това е вторият пътен инцидент на Ивайло Дражев, при който загиват хора. Днес скандалният бургаски бизнесмен, политик и футболен бос е освободен от следствения арест късно в понеделник вечерта срещу 7 хил. лева гаранция. Делото, за което му е определена тази парична гаранция е за документни престъпления и измама. Миналата седмица Ивайло Дражев е подал молба за промяна на мярката му от „задържане под стража” в „парична гаранция”. Състав на Бургаски районен съд е уважил това искане на футболния бос и Дражев е пуснат срещу гаранция от 7 хиляди лева. Питаме се ние, обаче,  българският съд кога ще проявява самоуважение към самия себе се и към закона. И ДО КАГ А ЩЕ СЪЩЕСТВУВА НАЧИН, ДА БЪДАТ ПРОТИВОПОСТАВЯНИ ТРИ ЧОВЕШКИ ЖИВОТА СРЕЩУ ОЩИПАН ПОЛИЦАЙ. Недопустимо е, делото срещу бившия собственик на ФК "Черноморец", което започна още през 1998 г. и е за причиняване на смъртта на двама души при шофиране в нетрезво състояние - с 2,86 промила алкохол в кръвта и без книжка, поради незначителни причини да бъде отлагано. То не бяха проблеми със съдебни заседатели и тяхната замяна, адвокати и тяхната замяна, шофьори карали автомобила и тяхната замяна и прочее замени. Впрочем, чии отпечатъци са били на волана по време на инцидента? Вместо да лежи в затвора, богаташът се опитва за прави кариера като собственик на футболен клуб, като политик, и даже посочи Златко Баретата, за свой застъпник на изборите, за чиято ”фирма”, стана ясно днес, че въртяла 20 млн. на месец от дрога.   Името на Дражев се завъртя и около убийството на Боби Цанков. До колкото ни е известно, Дражев е укривал данъци и  срещу него има досъдебни производства. Как така, този човек ще бъде пуснат под гаранция, без това да бъде официално мотивирано, и мотивите за това решение, оповестени.  Господинът е оставен да се изживява, като важна обществена фигура, нахално опитваща се да налага даже менторски тон в обществения живот на Бургас. По аферата "Дражев", имаме два основни въпроса, а те са, вие съдиите ли се будалкате с обществеността или Дражев с вас. И ако е второто, какви стъпки предприемате, че законът да не ви прави смешни и жалки в очите на обществеността.

Новините от днес и със задна дата