четвъртък, 26 септември 2019 г.

Някой уби физически Алекс, обществото е на път да убие психически децата ми

Понеделник, 5 Май, 2014 12:42:20  BurgasNovinite.BG

Някой уби физически Алекс, обществото е на път да убие психически децата ми, казва Северина Димитрова, сестра на обвинената за убийството на Алекс, Атанаска.

От уважение към паметта на Алекс и покрусата на нейните родители няма да говоря за финансовите загуби и унижението, които претърпя и търпи семейството ми защото те са нищожни в сравнение със загубата на рожба и то  по такъв жесток начин, уточнява Северина пред репортер на BurgasNovinite.BG.

Ние сме родители и няма как да не сме наясно как се чувстват. Няма начин да не разбираме в какъв потрес е изпаднала и цялата общественост, която обаче не си дава сметка затова, че като нормални човешки същества и ние сме изпаднали в същия потрес от убийството на това детенце. Продължителната медийна атака и безкомпромисно очерняне на цялото ми семейство продължава и сега, а ние няма как да се защитим и да кажем на всички, че страдаме не по - малко от всеки в този град заради случилото се с Алекс и загубата на семейството и. И сме възмутени не по - малко от всички тях за стореното на това дете, но за съжаление никой не ни разбира нито някой иска да ни чуе, продължава плачейки Северина.

 Ние сме възпитани в честност и с вяра в Бога. Под домашен арест сме. Ние си го наложихме. Аз винаги съм страдала от ниско самочувствие, и сега след тези неща и след тези обиди които се изписаха по наш адрес, ме е срам да си вдигна главата. Не че и преди не бях така, но сега е по-лошо.
Майка ми все ми казва да не се срамувам защото не съм направила нищо лошо. Не съм. Но хората от къде да знаят.

Тук, в Поморие всички са срещу нас. А вече 10 години живеем в този град. Нека хората се върнат назад във времето и се сетят, че 10 години никого не сме обидили или наранили по някакъв начин. Никога не сме показвали неприлично или засрамващо поведение. Но хората не ни вярват, защото така им беше внушено. Много е жестоко. Знаеш ли, казва Северина, като ходя на пързалката, което вече се случва много рядко, хората бягат от нас. Аз правя път и на мравките дето се вика, защо се страхуват от мен и децата ми? Това е психически тормоз за всяко дете. Искам това общество да каже с какво дъщеричката ми е виновна за случилото се. Отишла съм там с две малки деца. Какво, ще тръгна да убивам децата им ли? Аз съм майка. Знам какво е майчина любов, нещо което не се описва с думи заради това и страдам за малката Алекс като всички останали. Бих ли могла да нараня дете? Независимо по какъв начин. Защо хората са толкова лоши, пита Северина? И в хотела не идва никой, отмениха ни резервации за май месец и за лятото. Нали според медиите сме "хотела на ужасите".

Дано час по скоро това приключи. Сестра ми е невинна. Това го гарантирам на 100%, въпреки "самопризнанията" и. Тя не е злоупотребявала никога с лекарства и нека престанат да внушават на хората, че е била зависима от нещо. Дано наистина Господ да помогне. Единствено на Него вярвам.Той винаги ми е помагал, ще помогне и сега. Знам, че сестра ми е заплашвана. Знам, че убиецът на едно дете се разхожда на свобода. Обществеността трябва да реагира срещу това, а не срещу семейството ми. Знам, че едно  дете беше брутално убито физически, а моите и тези на сестрите ми ги убиват всеки ден психически, казва Северина. Жертва на убиеца не е само Алекс. Негови жертви са нашите деца, съучениците на Алекс, които живеят с психическата травма от случилото се също са негови жертви. Добре че с тях поне работят психолози и се надявам да им помогнат, за да излязат от този непосилен за малки деца стрес, допълва тя. Отправям апел към обществеността за съдействие за откриването на действителния убиец, добавя Северина. Призовавам към справедливост и извършителят на това ужасно деяние да си получи заслуженото, за да живеем в един по - защитен и сигурен за децата си град, казва в заключение Северина.

Новините от днес и със задна дата