четвъртък, 26 септември 2019 г.

Посякоха крилете на бургаските петлета, а Бургас имаше претенции за културна столица на Европа!

Четвъртък, 30 Януари, 2014 2:28:35
Катя Стоянова - BurgasNovinite.BG
По време на първата за годината общинска сесия на бургаските общински съветници една от многото докладни и точки, които трябваше да бъдат обсъдени бе тази да бъде дадена за безвъзмездно ползване, за 5 години, общинска собственост на Сдружение "Петлите" към което се води и известната на всички бургазлии танцова формация "Петлите" с ръководител Георги Димитров. Искането е направено от сдружението, а докладната с предложение за гласуване бе внесена от кмета на Бургас, Димитър Николов.

Една тайфа помислили се за миропомазани общински съветници на Бургас обсъждаха с, меко казано, погнуса искането на Сдружение "Петлите" да получи безвъзмездно общинска сграда, за да провежда там своите репетиции и други дейности на сдружението обвързано изцяло с културна дейност и творчество с деца.

Съскащ вместо говорещ съветник на НФСБ, чието име все не успявам да запомня зададе следния въпрос - "Кви са тея бе, вълна ли чепкат, ко праят, кой ги знай какви са и кои са?"
Въпросът бе зададен с неподправена доза важничене, типично за самозабравил се притежател на някаква власт.

На съскащия тъпак, мога да съобщя само следното, че тея на които вменява "чепкане на вълна" ги познава цяла България, а него само в партията му и вероятно някоя и друга баба седнала пред телевизора да и промиват мозъка през някое от политическите предавания на една телевизия, която впрочем стартирала преди години примамваше клиентите си с порно канали. В последствие в тази телевизия решиха, че от обичане на Родината се печели повече и от трамплина на порното скочиха на този на патриотарството, щото последното освен клиенти дава и власт.

Впрочем по въпроса дали да се даде или не залата на сдружението се произнесоха, с не по малко обидни квалификации и сравнения още няколко съскащи от същата политическа група.  На тях искам да напомня, че тези които безпардонно оплюхте с просташките си похвати и реторика не хвърлят милиони левове, за да прескочат мижавата 4% - това бариера, т.с. една шепа привърженици примамени с демагогия и популистки обещания.   Тези деца, със своята искреност и талант са спечелили сърцата на многократно повече привърженици. Толкова за колкото може да мечтаете само в сънищата си.

Станахме свидетели на шокиращ кретенизъм и пошлост мултиплицирани с цел тези деца и техният ръководител да бъдат жестоко засегнати и унижени заради това, че са поискали нещо, което е на всички бургазлии. На тези кретени трябва да им бъде набивано в тиквите и напомняно нонстоп какво гласува общинския съвет в полза на техния шеф и телевизията им още в първите им дни на встъпване в общинския съвет.

Най - гадното е, че с отхвърленото предложение при гласуване с преобладаващо квалифицирано мнозинство от общински съветници на ГЕРБ в настоящия общински съвет, същите косвено се съгласиха и подкрепиха грозното поведение и несъществените аргументи на колегите си от НФСБ.

А, съществени аргументи за гласуване против това искане на Сдружение "Петлите" може и да има и няма нищо лошо те да бъдат изложени по нормален начин и да се гласува "против". Ама нейси, "господата" решиха да направят своя отказ гаврейки се с беззащитните. Защото всички знаем, че става въпрос за деца в риск и, че проблемът е социален. Само примитивни същества  могат да се нахвърлят като кучета върху по - слабия.

Ние, бургазлии много искахме Бургас да стане културна столица на Европа. И гневно коментирахме отхвърлянето на кандидатурата на нашия град. Твърдяхме, че няма причина това да се случи. Както виждате има и тя е повече от основателна.

Новините от днес и със задна дата