четвъртък, 26 септември 2019 г.

Сергей Станишев към българските турци: Извинявайте, че се погаврихме с вас, ама сега искаме власт!

Събота, 16 Ноември, 2013 14:32:56 Автор - Катя Стоянова - BurgasNovinite.BG
След ката местните феодали на ДПС, натовариха 14 вагона с хора?, които нямат друга причина да бъдат съгласни на това освен да са го направили от страх или тежка мазохистична обремененост, и ги замъкнаха на т. наречения митинг в София Сергей Станишев им се извини, на българските турци, за Възродителния процес от името на БСП и се прегърнаха и целунаха с Местан. Станишев обяви, че управляващите ще държат "Котараците" на Борисов далеч от държавното кебапче", ама не обеща да го даде на гладните и обеднели до безобразие хора, което със сигурност означава, че иска да го задържи за себе си и партийните авери от ДПС, пък трябва да го делят и с единия глас на Атака.


Ухилен от ухо до ухо Станишев им разказа още някой и друг виц подчертавайки пред митингуващите на Орлов мост, че всички те - над 60 000 души, са дошли в центъра на столицата от любов към родината, а не че някой насила ги е товарил по вагоните.

"Всички сме тук, за да чуе цяла България нашата подкрепа за премиера Пламен Орешарски и неговото правителство. Ние сме тук, за да защитим и българската демокрация, какво от туй, че в ДПС и при нас имаше и има хора като Бисеров, днес демокрацията е под заплаха не от от него, а от другите кандидати за кебапче", посочи лидерът на левицата.

Той уточни, че управляващите са готови за чуят всяко мнение и събирането на хилядите хора на Орлов мост било доказателство за това.

Лидерът на БСП попита множеството на Орлов мост дали ще допуснат Борисов на власт и гражданите му отговориха: „Не”, на езика на психологията на тълпата, разбира се.
„Няма да го допуснем”, подчерта лидерът на БСП.
"Няма да се изплашим. Няма да ни купят. Няма да ни пречупят. Защото каузата ни е голяма, колкото е голямо кебачето.

За протеста на Орлов мост

Над 60 000 души се събраха в подкрепа на правителството на Орлов мост. Митингът е организиран от БСП и ДПС, които както се знае не са спрели да страхуват обикновените и работливи български турци, които са си зарязали работата, за да им слушат глупостите. Автобуси и влакове дойдоха с привърженици от цялата страна. По-рано от БДЖ обясниха, че ДПС е платило 70 000 лв за два влака със симпатизанти от Варна и Бургас до столицата, а свидетели от нощната смяна на бургаската гара заявиха, че всичко това е било една твърде жалка картинка.

Със сигурност и протестът на ГЕРБ е преминал горе - долу по същия начин. Въпреки обстоятелството, че броят на фирмите в сектор "Търговия на дребно" в периода 2008-2012 г. намаляха с 20 на сто, показва анализ за развитието на сектора, изготвен от Българската стопанска камара, съобщиха от работодателската организация. От настоящото правителство правят абсолютно същото, което правеше и ГЕРБ така, че се очаква тези фирми да намалеят с още 20%.
Иначе голяма е борбата за кебапче, тежка и безкомпромисна!
-----------------------------------------------------------------
Ако Станишев е искрен в своите извинения към сънародниците ни - българските турци, то нека да поиска от главния прокурор да извади незабавно делото за Възродителния процес и го върне отново в съдебна фаза, отбелязаха днес възмутени и от онлайн изданието "Фактор". Защото много от преките виновници за убийствата и издевателствата над тези хора са все още в партията му БСП, добавят те.


Открит обаче остава въпросът -  кога Станишев и БСП ще се извинят и на всички българи и техните наследници, които бяха репресирани по времето на комунизма.

Новините от днес и със задна дата