понеделник, 5 юни 2023 г.

Седмична прогноза за времето

 Повече слънце от утре, дъжд и гръмотевици през почивните дни 

По-стабилно време с повече слънце ще има в низините и източните райони на страната в следващите дни.

Днес до края на деня повече облаци ще има над западната половина от страната.

Краткотрайни валежи и гръмотевици се очакват на отделни места, главно в Западна България в планините и високите полета. Дневните температури ще достигнат 22 до 26 градуса в повечето места. Ще духа слаб вятър от изток.

През нощта ще има средна и висока облачност, без валежи. Утре сутрин минималните температури ще бъдат между 10 и 15 градуса в по-голямата част от страната.

През деня главно около планините на запад ще се развива купеста облачност, но ще остане почти без валежи, освен на отделни места в югозападните райони. Над останалата част от страната облачността ще бъде средна и висока.

Ще духа слаб до умерен източен вятър. Следобед температурите ще бъдат от 22 до 27 градуса.

В Европа утре остава слънчево или с малко облаци и без валежи в по-голямата част от континента. Краткотрайни валежи ще има на места в централните райони, около Алпите и на Апенините.

Температурите ще бъдат около нормалните, а най-топло ще бъде в Испания и Южна Гърция - до около 30 градуса.

У нас в сряда и четвъртък ще се развива купеста облачност, но освен в планините на крайните западни райони, превалявания са малко вероятни. Ще има средна и висока облачност и слаб източен вятър.

Минималните температури ще бъдат от около и малко над 10 до 16-17 градуса, а дневните - от 22 до 27 на повечето места.

Сравнително добри условия за море вече има на изток, като температурата на морската вода е над 20 градуса, а на въздуха - около 25.При това до събота там ще се радват и на най-много слънчеви часове.

Според предварителните прогнози, частична лабилизация на атмосферата ще настъпи отново през почивните дни, но за по-конкретни прогнози за този период следете прогнозите ни.

Новините от днес и със задна дата