понеделник, 5 юни 2023 г.

Втора жертва на катастрофата, причинена от 19-годишен: Издъхна 15-годишният Алекс

  

15-годишният Алекс Радулов от Белово, пострадал тежко в катастрофата на 18 май, причинена от 19-годишен абитуриент, е починал в пазараджишката болница на 2 юни, съобщи местното издание videlinabg.com. С това жертвите на инцидента стават две, след като тогава загина и 29-годишен мъж. 

При катастрофата освен 15-годишното момче пострадаха също 28-годишна жена от Ковачево, чийто спътник загина, и едногидшното ѝ бебе.

Тийнейджърът беше приет в Отделението по анестезиология и интензивно лечение на МБАЛ-Пазарджик с тежка черепно-мозъчна травма, оток на белия дроб и кръвоизлив в мозъка и повече от две седмици бе на командно дишане. Въпреки усилията на лекарите сърцето му не е издържало. 

Катастрофата стана на пътя от Пазарджик за Септември при село Лозен малко преди 22.00 ч. на 18 май, когато 19-годишният младеж Иван С., завършващ пазарджишко училище, се блъсна челно в колата, шофирана от 28-годишната жена. Втората жертва на инцидента се е возила в "Ауди А3" на своя приятел.

Така виновникът за катастрофата вместо на бал се оказа в ареста, след като и Апелативният съд в Пловдив отказа да измени мярката му за неотклонение. В съдебна зала стана ясно, че за година, откакто има шофьорска книжка, той е направил 18 нарушения на Закона за движение по пътищата. 

Според прокуратурата в автомобила му е намерена бутилка с райски газ и приспособление за пълнене на балони. Има свидетелски показания, че преди катастрофата обвиняемият e шофирал след употреба на райски газ.

Новините от днес и със задна дата