четвъртък, 11 май 2023 г.

Мария Габриел: Първото, което ще внесем във ВСС е освобождаването на Иван Гешев

 Мария Габриел и вълните в блатото

 Първото, което ще направи министърът на правосъдието в моето правителство, е да внесе искане във Висшия съдебен съвет за освобождаване на главния прокурор Иван Гешев за уронване престижа на съдебната власт. Това заяви кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел на среща с парламентарната група на ГЕРБ-СДС в Народното събрание, по време на която очерта приоритетите на своя бъдещ кабинет.

Тя благодари на ГЕРБ за подкрепата.

"За мен е истинска чест да застанем пред цяла България и да кажем, че искаме работещо правителство. България, която е обединена и ясно отстоява своето място в ЕС и НАТО, но и носи решения за грижите на българските граждани", отбеляза Габриел и продължи:

"Изправям се с чувства на гордост и скромност заедно с вас, защото в последните 14 години сме работили и постигали резултати и в рамките на моите дейности, свързани със законодателната и изпълнителната политика на ЕС".

Тя беше категорична, че ключовата дума при разговорите с другите партии ще бъде "диалог".

"Днешното ми първо послание е да работим заедно за бъдещето на България и за най-високия кредитен рейтинг - трите А-та - амбиция, авторитет в Европа и ангажимента към хората", каза още Мария Габриел.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата