четвъртък, 25 май 2023 г.

Без кворум в НС, депутатите от ГЕРБ напуснаха залата, за да подкрепят Борисов пред прокуратурата

  

Председателят на НС Росен Желязков прекъсна парламентарното заседание заради липса на кворум. Докато народният представител от "Възраждане" Деян Николов четеше декларация от името на парламентарната група, депутатите от ГЕРБ-СДС напуснаха залата. Част от тях отидоха пред Софийската градска прокуратура, за да подкрепят лидера на партията Бойко Борисов, който беше извикан на разпит.

Българският народ има нужда от вяра, а тя може да бъде възстановена само, когато видим "еничарите да понесат отговорност. Това е истината", заяви в декларацията Деян Николов.

"Преди малко повече от 30 години приключи Студената война, с което светът навлезе в нов еднополюсен модел на развитието си. България на практика беше на страната на загубилите войната, с което започна новият колониален режим, прикрит зад непрестанни манипулации на обществото, който година след година употребява чужди агенти за влияние, за контрол в българската политика", прочете депутатът, цитиран от БТА.

Драги сънародници, обръщам се към вас, защото бяхте излъгани за пореден път, каза Николов. По същия "познат модел днес повече от всякога прозира задкулисният колониален режим, а самите американски агенти са пред очите ни," се казва също в декларацията на "Възраждане".

По думите на Николов не е нужно повече да "търпим лъжата, лицемерието и предателството. Днес наблюдаваме разпада на колониалната американска система в България, но днес имаме и възможността да изберем свободата.

Днес ние от "Възраждане" сме тук, за да осветим американските агенти в България, тук сме, за да унищожим и сложим край на колониалния американски режим, да защитим и възродим България, да запазим мира в България, да превърнем България в силна, независима, обединена и благоденстваща държава. Време е да върнем вярата на целия български народ", гласи декларацията на "Възраждане".

Докато Деян Николов четеше декларацията, депутатите от ГЕРБ-СДС напуснаха пленарната зала, а след края й, председателят на парламента Росен Желязков наложи забележка на представителя на "Възраждане".

След направената пауза кворум отново нямаше, но обсъжданията в залата продължиха.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата