вторник, 9 май 2023 г.

Домашен насилник запали през нощта къщата на бившата си жена, в която имало и деца

 

35-годишен мъж от старозагорското село Васил Левски заля с бензин и запали къщата на бившата си жена, след което се опитал да предотврати излизането на хората от сградата, съобщиха от Районната прокуратура.

Сигналът за пожара е подаден на Гергьовден около 3.56 ч. 

В къщата живеели жената и нейни близки, включително и деца. Пристигналият екип на противопожарната служба е потушил огъня. Изгорели са покъщнина и част от покривната конструкция .

Установено е, че до февруари т.г. жената и 35-годишният мъж живеели на съпружески начала в същия имот, но се разделили. На 5 май двамата се срещнали. Мъжът искал пак да се съберат, но жената отказала. Причината била, че по време на съвместното им съжителство той упражнявал системно физическо насилие спрямо нея.

Около 2 часа на 6 май, насилникът отишъл до къщата, като носел шише с бензин и бил в нетрезво състояние. Счупил стъклото на един от прозорците, напръскал с бензин коридора и полял вратата на дома, след което ги запалил. При пожара се опитал да осуети напускането на обитателите на къщата, но те успели да излязат.

Мъжът, който е осъждан за кражби и грабежи, е арестуван и обвинен. По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът е определил постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

 

Новините от днес и със задна дата