събота, 1 април 2023 г.

ГДБОП задържа още един ученик за бомбените заплахи в училищата

 Картина на Джаксън Полък откри ГДБОП при спецакция в София - News.bg

ГДБОП задържа още един подател на имейли за бомби в училища. 16-годишният ученик е задържан заради изпратени от него имейли със заплахи за поставени взривни устройства в училища в четири града у нас.

Младежът е арестуван днес следобед в Пловдив. Установен е неговият приятел, с когото са пращали мейли и са създали Телеграм канал.

На 31 март до няколко публични мейл адреса и до мейла на ГДБОП са изпратени съобщения за поставени взривни устройства във всички училища в Пловдив, Ямбол, София и Бургас.

За разкриването на подателя са изискани данни от английска компания от чиито сървъри е изпратен заплашителния мейл. Установено е, че пощенската кутия е създадена няколко часа преди изпращането на мейла. И така се стига до днешния арест.

В петък за изпращане на имейли с бомбени заплахи бе задържан 17-годишен тийнейджър в София. Той обяснил, че правил това, тъй като не искал да ходи на училище. Малко по-рано полицията установи и 16-годишен ученик като автор на анонимен сигнал за поставено взривно устройство в сградата на училище в Пазарджик, в което се обучава момчето.

Все още обаче не е ясно кой стои зад първите бомбени заплахи, които бяха разпратени в началото на седмицата до десетки училища в страната.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu / Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата